Kiderült, ki a felelős Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltséggel kapcsolatos vallomásának kiszivárogtatásáért.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Mint ismeretes, Karácsony Gergely nyomdafestéket nem tűrő szavakkal írta le, mennyire bánja, hogy hagyta magát rábeszélni a miniszterelnök-jelöltségre. A politikus a kínos felvétel vasárnapi napvilágra kerülése után azt állította, tudja, ki készítette a hangfelvételt, de nem fogja elmondani, mert úgysem tudná bizonyítani. A gyanú hamar Juhász Péter pártjára terelődött, és a törpepárt be is jelentette, kivizsgálja az esetet. 

Szerdán az Együtt közleményben tudatta, hogy kivizsgálta az ügyet. A párt alelnöke (a képen Juhász Péter mellett), 

Berkecz Balázs azt a tájékoztatást adta, hogy ő készítette a felvételt, azonban annak névtelen blogon történő elterjesztéséhez nincs köze

– így kezdik a rövid, de annál kínosabb magyarázkodást, ahol sikerült még önmagukkal is ellentmondásba keveredniük. Rögzítsük, a párt álláspontja szerint Berkecznek nincs köze az elterjesztéshez. Így folytatják a következő mondatban:

A párt alelnöke a vizsgálat során elmondta, hogy a felvételt még múlt pénteken saját Facebook oldalán publikálta kevesebb mint 10 percig

– tehát ő készítette a felvételt, ő osztotta meg, de ahhoz, hogy el is terjedt, semmi köze. Sajátosan értelmezik a felelősség kérdését a törpepártban.

A hirtelen felindulásból való publikálást a közlemény szerint hamar megbánta a politikus:

… de mivel felismerte, hogy a Párbeszéd és az Együtt pártok közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette csak, így azt [a felvételt] azonnal törölte. A hangfelvétel napokkal későbbi, névtelen blogon történő publikálásához semmi köze nincs.

Mindezek alapján az Együtt elnöksége a párt Etikai Bizottságát kérte fel eljárás lefolytatására. Berkecz Balázs a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette elnökségi tagságát. Berkecz Balázs pedig bocsánatot kért a hangfelvétel érintettjétől – zárul az Együtt – a Korszakváltók Pártja közleménye. 

És ezek a dilettáns balfácánok szeretnének egy országot kormányozni. 

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/367298702&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

demokrata.hu