Hirdetés

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közös kiállásra hívta a Kárpát-medencei és a szórványban élő magyar családokat a keresztény család értéke mellett. A Szent Család ünnepére elkészült fotómozaik sokszínűen mutatja be a családban megélt szeretet örömét.

2016-ban jelent meg az „Amoris laetitia” kezdetű apostoli buzdítás a házastársi és családi szeretet szépségéről és öröméről – olvasható a KÉSZ közleményében. Öt évvel később, idén Szent József ünnepén Ferenc pápa ugyanezzel a névvel nyitotta meg a családoknak szentelt évet. A Szentatya szándéka, hogy szívünk és gondolataink középpontjába helyezzük a családot: tanúságot tegyünk a férfi és nő házasságán alapuló családról – emlékeztetnek.

A KÉSZ is csatlakozott a szentévhez, ennek szellemében kampányindító akcióként Együtt a család címmel hirdetett fotómozaik-felhívást. A beérkezett színes, vidám életképeket ábrázoló fotókból készített mozaik – amely felnagyítva is elérhető ide kattintva – fontos kiállás a keresztény emberképből gyökerező hagyományos családmodell mellett.

Napjainkban nagy a hangzavar a család fogalma körül. Ebben a hangoskodó vitában nyugodt, de határozott állásfoglalásra van szükség. Nem népszerűségre áhítozunk és nem politikai szekértáborokat vagy ideológiákat szolgálunk, hanem saját meggyőződésünket fejezzük ki

– írják, majd kifejtik: „Az alapfogalmak megerősítésének igénye a többség akaratát mutatja, ami nem jelent kárt egyetlen kisebbség számára sem. Látni kell azt, ha elfogadjuk, hogy bármi lehet család, akkor valójában semmi sem az. Ellenben a klasszikus családmodell hagyományos, kétezer éves hitbéli meggyőződésünkön alapul”.

Nem akarunk annál többet, mint Jézus Krisztus útján járni, de nem elégedhetünk meg ennél kevesebbel sem: a család alapja egy férfi és egy nő házasságban megélt szeretetközössége, hivatása az élet továbbadása, a gyermekek felnevelése Isten szerető jelenlétében

– zárul a közlemény.

Korábban írtuk