Fotó: MTI/Illyés Tibor
Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Õrsi Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) II. kerületi polgármester a fõvárosi jármûcsereprogramról tartott sajtótájékoztatón a Széll Kálmán téren 2023. június 15-én.
Hirdetés

Őrsi Gergely a következőt válaszolta a Bors levelére:

A szabályok mindenkire vonatkoznak. Számomra pedig alap, hogy köztiszteletben álló és ismert embereknek jó példát kell mutatniuk. Kern András után ezúttal a főpolgármestert szállító autó állt meg szabálytalanul járdán.
A kép alapján azt tudom mondani, én érzek különbséget aközött, hogy valaki saját otthona kapujában áll meg, és száll ki utasként egy autóból, és aközött, hogy valaki leparkol vásárolni a körút járdáján az egyik forgalmas gyalogátkelőnél, ráadásul sajnos nem először.
Bár Kern András filmjein nőttem fel, és személyesen Karácsony Gergelyt is kedvelem, ezek senkinek sem adnak felmentést a közösen meghozott szabályok alól.
Járdán megállni csak akkor lehet, ha azt tábla vagy útburkolati jel megengedi, és ezt a főpolgármester sofőrje nem vette figyelembe. Bízom benne, hogy egyszeri botlásról van szó, és a főpolgármester szolgálati autójával is igyekeznek szabály követően közlekedni.
Mindenkit arra kérek, aki szabálytalanságot követ el példamutatás helyett, hogy járuljon hozzá a bírság árával a kerület virágosításához!
Tisztelettel, Őrsi Gergely

A Bors cikke kitér arra, hogy a főpolgármester részéről még véletlenül sem először fordult elő a közlekedési szabályok semmibevétele, ennek alátámasztására pedig egy képsort is közöltek:

Korábban írtuk