Hirdetés

Takács Ferenc 1961. február 19-én Felvidékről kitelepített szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Tótkomlóson, születésétől kezdve a dél-békési kisvárosban élt és dolgozott, igazi lokálpatrióta volt – írja a Békés Megyei Önkormányzat honlapja. Küldetésének érezte a külhoni magyarok képviseletét is. Nevéhez kötődik a tótkomlósi Mária-emlékhely kialakítása, valamint több, a kisvárosban található kültéri szobor, dombormű megvalósítása.

A Fidesz tótkomlósi szervezetének alapító tagja, 2001-től elnöke volt, 2006-tól dolgozott a város képviselő-testületében, 2006-2014-ig alpolgármesterként, 2014-2019-ig városkapcsolati tanácsnokként, az oktatási- és kulturális bizottság tagjaként. Vezetésével a Fidesz-KDNP 2010-ben az önkormányzati választásokon az országban egyedüliként száz százalékos győzelmet aratott, mind a polgármesteri, mind az összes képviselői mandátumot megszerezve. Tíz évvel később kicsinyes helyi személyes ellentétek arra kényszerítették, hogy kilépjen szeretett pártjából. Ezt nem tudta feldolgozni. 2019-ben a Fidesz mindössze két képviselői helyet szerzett az önkormányzati választásokon a városban.

2006-tól 13 éven át dolgozott a Békés Megyei Képviselő-testületben.

1989-ben az országos, 2008-ban a tótkomlósi Rákóczi Szövetség alapító tagja, a szervezet megyei koordinátora volt.

A Rákóczi Szövetség megrendülten és mély fájdalommal tudatja, hogy Takács Ferenc, tótkomlósi szervezetünk meghatározó,…

Posted by Rákóczi Szövetség on Tuesday, February 2, 2021

Takács Ferenc jó kapcsolatot ápolt a Demokrata szerkesztőségével, segítségünkre volt a hetilapunk által szervezett disznóvágáson és büszkén mutatta meg nekünk szeretett városát is. Szerepelt Orbán Viktor 2010-ben készült videójában is, amelyben a böllér mesterségről mesélt.

Korábban írtuk