Az Országgyűlés elnökének, Szili Katalinnak írt levelében a szocialista országgyűlési képviselő 2008-as vagyonnyilatkozatában feltüntetett adatok valódiságának vizsgálatát kéri.

Boldvai László felerészben tulajdonosa annak a több mint ezer négyzetméteres salgótarjáni rezidenciának, amelynek építését tavaly fejezte be. Boldvai László – papíron – az országgyűlési képviselőként kapott jövedelméből él, amelynek bruttó összege 820 ezer forint. Ebből tartja el a vele élő két gyermekét, és tartja fenn a rezidenciát, amelynek rezsiköltségét a Blikknek nyilatkozó ingatlanszakértő havi 200 ezer forintra becsülte.

A bulvárlap kérdéseire Boldvai László először nem volt hajlandó válaszolni, később viszont meggondolta magát. Elmondása szerint a telekre nem kellett költenie, mert az a tulajdonában volt.

Az építkezés költségeit régi családi háza eladásából, illetve magánszemélyektől felvett hitelből fedezte. Azt nem mondta meg, hogy mennyibe került a villa.

Az újság által megkérdezett ingatlanszakértő 100 millió forintra becsülte a költségeket. Boldvai Lászlónak – vagyonnyilatkozata szerint – 18 és fél millió forint megtakarítása van a villára felvett 20 millió forintos hiteltartozás mellett.

(hírTV)