Hirdetés

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a szolgáltató állam lényege, hogy a döntéseivel támogatást nyújt társadalmi csoportoknak, segít nekik a mindennapokban.

Példaként említette a népszámláláskor használt táblagépek átadását iskoláknak, civil szervezeteknek, valamint az Európában egyedülálló Gondosóra programot, amelyben minden 65 év feletti részt vehet.

Ugyanígy, segítő szándékkal indult el a cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatása is – tette hozzá.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a videóban utalt rá: „bő egy évtizeddel ezelőtt még évről évre nőttek a tankönyvárak, sokat kellett fizetni a menzáért, és az irodaszereket is maguknak kellett megvenniük a rászoruló családoknak”.

Korábban írtuk

„Ma már minden családnak ingyenes a tankönyv, háromszor annyit költünk szociális gyermekétkeztetésre és a rászoruló tanulók tanszercsomagot, ezen túlmenően pedig ingyenesen laptopokat is kapnak” – hangoztatta.

Beszámolt arról, hogy tavaly 120 ezer, idén 140 ezer laptopot adtak át, amelyet 2022-ben „tanárok és diákok vegyesen, most pedig még több évfolyamban a diákok” kapnak azért, hogy a korszerű tudást korszerű eszközökön szerezhessék meg.

Patkó Imre, a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója arról szólt, hogy az intézmény 82 laptoppal gazdagodott, az eszközök egy részét a hetedikes diákok kapják személyes használatra, a másik részét az alsó tagozaton kialakításra váró digitális teremben fogják használni.

A videóban szerepel, hogy 2024-ben folytatódik a tanulói notebook-program.