Rákay Philip feleségével 2021. március 15-én felajánlotta, hogy mecénásként megfinanszírozzák a Petőfi család síremlékének újraalapozását, megerősítését, a kő és fém elemek műemlékes restaurálását, a sírfeliratok újrafestését, és az emlékmű környezetének teljes parkosítását.

Hirdetés

A hónapokig tartó egyeztetési, tervezési és engedélyezési folyamat végén – karácsony előtt – megkezdődhetett a síremlék szakszerű elbontása és a restaurátorműhelybe való elszállítása. Az elmúlt hónapokban a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója, Móczár Gábor és elhivatott, profi csapata azon dolgozott, hogy a parcellához vezető utakat és az azt körülölelő teret is felújítsa, hogy méltó körülmények között lehessen emlékezni a síremléknél, ahol Szendrey Júlia, Hrúz Mária, Petrovics István, Petőfi István és Petőfi Zoltán alussza örök álmát.

Mint írta közleményében, a terveink szerint 2022. március 15-én tartották volna a síremlék ünnepélyes leleplezését, ám az aznapi programtorlódások miatt még egyeztetés alatt áll az új időpont.

Ígérem, a jövő hét elején közzéteszem majd, mikor lesz az átadó ünnepség, amire természetesen minden Petőfi-rajongó patriótát nagy örömmel várunk! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Korábban írtuk