Ha igazak a kiszivárgó hírek, Orbán és a vétója megbukott. Ez egy teljes és feltétel nélküli fegyverletétel. Mivel…

Posted by Dobrev Klára on Wednesday, December 9, 2020
Hirdetés

A Demokratikus Koalíció uniós nagyasszonya, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és a teljes egészében identitását vesztett Momentum üdvöskéje, Cseh Katalin szerda este magányos ünnepi tort ültek az interneten, amikor azt sivították a virtuális térbe, hogy Orbán Viktor megbukott.

A Bloomberg mai híre szerint Orbán Viktor és lengyel kollégája kész elfogadni a német kormány ajánlatát és elállnak a…

Posted by Cseh Katalin on Wednesday, December 9, 2020

A híres baloldali értelmiség azonban láthatóan egészen másképpen értékelte a kiszivárgó híreket. Vásárhelyi Mária azt a kérdést tette fel, „ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség?”, Haraszti Miklós keserűen próbálta megmagyarázni, valójában miért is nem „Orbán zsenialitásának”, sokkal inkább a körülmények összejátszásának köszönhető, hogy a magyar kormány térdre kényszerítette az uniót, Puzsér Róbert pedig a momentumos Donáth Annának írt könyörtelen nyílt levelet, amelyben többek közt azt nevezte igazán problémásnak, hogy az EP-képviselő „a vereség pillanataiban pezsgőt fröcsköl”.

Kedves Donáth Anna!Nem az a baj, hogy vereséget szenvedsz az uniós pénzek és a jogállami kritériumok frontján. Orbán…

Posted by Puzsér Róbert on Wednesday, December 9, 2020

Hadházy Ákos virtuálisan kiborult, mivel szerinte az „EU nem meghajol, hanem lefekszik Orbán Viktor előtt”, legjobb barátnője és kedvenc ellenállótársa, Szél Bernadett pedig a megállapodás életbe lépése esetére „további lopásokat” vizionál (bár ne feledjük, hogy ő volt az, aki 2018 márciusának végén az azóta már ikertesót is vedlett Indexnek arra a kérdésre, „milyen fideszes elégtételtől tart”, azt felelte: „Akár börtön. Hogy Orbán Viktor börtönbe zár, mert kitalálja, hogy amerikai kém vagyok például. Bármi megtörténhet, hiszen nincs jogállam,” ezért a jóslatait illik fenntartásokkal kezelni.)

‼️Ez az alku Orbán Viktor és nem a magyar emberek érdekeSajtóhírek szerint megszületett a Merkel-Morawiecki-Orbán…

Posted by Szél Bernadett on Wednesday, December 9, 2020

A helyzetet a legérthetőbben az Alapjogokért Központ foglalta össze szerda esti gyorsértékelésében, amelyben azt írták, amennyiben valósak a kiszivárgó hírek, akkor a „jogállamiság-mechanizmust nem, vagy csak irgalmatlan nehézségek árán fogják tudni alkalmazni. Nem utolsósorban azért, mert annak kontrollja kikerül az eurokrata háttérvilág, így legfőképp a Bizottság kezéből.” Bejegyzésüket ajánljuk az zavartan ünneplő ellenzéki uniós képviselőknek is.

❗ Mi győztünk, ők vesztettek👉 Amennyiben valósak a jogállamisági mechanizmus "átalakításáról" szóló mai sajtóhírek,…

Posted by Alapjogokért Központ on Wednesday, December 9, 2020
Korábban írtuk