Hozzátették: az elmúlt években bevezetett intézkedések is hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen kiemelkedően jól szerepeltek a magyarok a nemzetközi felmérésen.

Hirdetés

A megújult Nemzeti alaptantervben kulcskompetenciaként jelennek meg a munkavállalói, innovációs és vállalkozói kompetenciák, valamint kiemelt cél a gazdasági és pénzügyi nevelés fejlesztése – hangsúlyozták.

Kitértek a közleményben arra is, hogy már tíz éve minden tanévben Pénz7 elnevezéssel témahetet szerveznek, amelyhez bármelyik iskola csatlakozhat, és a megvalósításhoz sok tananyag, óraterv és tanári segédlet tölthető le a témahét honlapjáról, valamint képzések is elérhetők.

A tíz éve folyó ismeretterjesztő munka hatása már megjelenik a legfrissebb OECD által koordinált nemzetközi pénzügyikultúra-kutatás magyar eredményeiben is: az iskolapadból az utóbbi években kikerült 18-29 éves fiatal felnőttek pénzügyi tudása (74 százalék) megközelíti a legjobban teljesítő 30-59 éves korosztály 76 százalékos eredményét – áll a közleményben.

Megjegyezték, az iskolából kikerülő fiatalok a pénzügyi tudatosság által jobb pénzügyi döntéseket hoznak, fejlődik vállalkozói képességük.

Korábban írtuk