Eltávolítottuk a bejegyzésedet, úgy tűnik megpróbáltál másokat félrevezetve kedveléseket, követéseket, megosztásokat vagy videómegtekintéseket szerezni, a bejegyzésed nem felel meg a kéretlen tartalmakkal kapcsolatos közösségi alapelveinknek” – idézte telefonjáról a Facebook üzenetét Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója. Mint elmondta, a bejegyzés október 16-án készült, miután Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával, a Semmelweis Egyetem Alapítványának kuratóriumi elnökével megtartották a Jónak lenni jó! kampány sajtótájékoztatóját. Az erről szóló bejegyzést mindannyian megosztották, hangsúlyozva, hogy egy kiváló csapattal dolgoznak együtt a koraszülött babák megmentéséért, a veleszületett rendelleneséggel élő gyerekek és családjaik támogatásáért.

Hirdetés

Siklósi Beatrix kiemelte: nem érti mi volt a probléma, hiszen ez egy teljesen egyértelmű bejegyzés volt. Hozzátette: a Jónak lenni jó! 12 éve azt bizonyítja, hogy ez a kampány mindig tisztességesen, becsületesen zajlott és azért fontos erről beszélni, mert nem szeretné, ha ezt más platformokon valakik megpróbálnák besározni vagy rossz színben feltüntetni. Kitért arra, hogy az idei kampányban a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekeket segítő Semmelweis Fejlődéstámogató Központ fejlesztését támogatják. Egyebek mellett az ambulancia és az eszközpark bővítésére, korszerűbbé tételére gyűjtenek.

Siklósi Beatrix elmondta: várják a felajánlásokat és szeretnének minél több tárgyat licitre bocsátani, amelynek összegét az alapítványhoz juttatják el. Hozzátette: már él az adományvonal, a 13600-as szám tárcsázásával, utána a 04-es azonosító megadásával hívásonként 500 forinttal lehet csatlakozni a jótékonysági kezdeményezéshez.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Siklói Beatrix elmondta: megkeresi a Facebook magyarországi képviseletét és megkéri őket, hogy az átláthatóság érdekében csatlakozzanak a Jónak lenni jó! kampányhoz, hogy ők is tudják segíteni ezt a közös ügyet.

Korábban írtuk