Tovább tart Márki-Zay Péter antiszemita botránya, miután a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje vasárnap arról beszélt, hogy „a Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés” – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Breuer Péter, a Heti TV igazgatója szerint Márki-Zaynak nincs helye a közéletben, míg Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke hajmeresztőnek nevezte a hódmezővásárhelyi polgármester által elmondottakat.

– Márki-Zay Péternek el kell tűnnie a közéletből – közölte a Magyar Nemzettel Breuer Péter. Az Európában egyedülálló, zsidó tematikájú Heti TV tulajdonos-igazgatója arra reagált, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje a szokásos vasárnap esti élő Facebook-bejelentkezése alkalmával antiszemita kijelentést tett, amikor arról beszélt, hogy „a Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”.

– Már akkor elkezdtem aggódni, amikor Márki-Zay a az előválasztás megnyerése után tartott beszédében arról beszélt, hogy „szeretettel, magyarként fogunk a keblünkre ölelni minden cigányt, minden zsidót, minden meleget, minden fogyatékkal élőt” – tette hozzá Breuer. Szerinte a baloldal miniszterelnök-jelöltje mindenre alkalmatlan, és a mögötte álló pártok szegénységi bizonyítványa, hogy Márki-Zayt támogatják.

Korábban írtuk

– Hódmezővásárhely polgármestere együtt politizál azokkal a jobbikosokkal, akik korábban arról beszéltek, hogy listázni kell a zsidó országgyűlési képviselőket és kormánytagokat, most pedig ő maga is bevallotta, hogy listája van azokról a fideszesekről, akik zsidó származásúak – emlékeztetett a Heti TV igazgatója. – Gond van Márki-Zay Péterrel és a világnézetével, egy igazi keresztény vagy jobboldali ugyanis nem így viselkedik, ráadásul az ellenzéki jelölt nem tud az emberek nyelvén beszélni – húzta alá Breuer.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!