Fotó: MTI/Lakatos Péter
Hirdetés

Nyul Zoltán a III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Klebelsberg Központ által üzemeltetett közoktatási épületekben az energiahatékony felhasználást, a megtakarítást célzó fejlesztésekkel – köztük a homlokzati, lábazati, tetőfödém-hőszigeteléssel, a fűtési rendszer korszerűsítésével, a megújuló energia használatának kialakításával – segítik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését is.

A fejlesztések eredményeként a központ által üzemeltetett épületek biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményekként működhetnek tovább – tette hozzá.

A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a novemberben már hatályba lépett, illetve a még elfogadásra váró két építészeti ágazati törvény évtizedekre meghatározza majd a hasonló beruházásokat.

Hajnal Gabriella ismertette: az Oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztései elnevezésű projektben eddig 68 oktatási intézmény újult meg az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, csaknem 24 milliárd forintból a Széchenyi 2020 programban.

Korábban írtuk