Több ország tapasztalata, valamint a virológusok véleménye szerint, ha lesz is negyedik hulláma a koronavírus-járványnak, az más természetű lesz, mint az eddigiek – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, akivel a Magyar Nemzet közölt interjút.

Hirdetés

„Bár magas lehet az új fertőzöttek száma a delta variáns miatt, de az átoltottságnak köszönhetően már nem lehet számítani olyan magas kórházi terhelésre, mint amit a korábbi hullámok során láthattunk”

– vélekedett a szakértő.

Az elemző szerint a baloldali politikusok a járvány megjelenése óta hátráltatják a védekezést, a keleti vakcinákról pedig még mindig valótlan állításokat hangoztatnak, ami jelentősen rontja a társadalmi bizalmat.

A választók értékelték a kormány sikeres válságkezelését, eközben pedig nőtt a kormánypártok támogatottsága, míg a legtöbb európai kormány népszerűsége bezuhant – hívta fel a figyelmet Deák Dániel, aki szerint a baloldal csak maga alatt vágja a fát, ha a negyedik hullám során ismét a korábbi taktikáját választja.

„Ha most vasárnap lenne a parlamenti választás, stabil abszolút többséget szereznének a kormánypártok a parlamentben”

– jelentette ki Deák Dániel, és hangsúlyozta: a válságkezelés jól áll Orbán Viktornak, ezért is nőtt a kormány támogatottsága az utóbbi hónapokban.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a népszavazásról is beszélt interjújában, azt mondta: a gyermekvédelem kérdése továbbra is a fókuszban marad, főként annak fényében, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított az ügyben, illetve több balliberális politikai szereplő is beállt az LMBTQ-lobbi mögé.

A Magyar Nemzet cikke ITT érhető el.

Korábban írtuk