Kifejtette: a kereszténydemokrácia mint alap van jelen a kormányzati struktúra kialakításában, a legfontosabb feladatunk, hogy biztos és kiszámítható fejlődést nyújtsunk a magyar embereknek.

Hirdetés

Arra kell törekednünk, hogy olyan munkaalapú társadalmat építsünk tovább, ahol a munka becsülete megkérdőjelezhetetlen, és emellett a lehető legtöbb segítséget megadunk a családoknak mint a társadalom legfontosabb építőköveinek

– hangsúlyozta.

A frakcióvezető a kormány jelenlegi legfontosabb feladatának annak biztosítását nevezte, hogy Magyarország kimaradjon az ukrajnai háborúból. Hangoztatta, hogy a kormány már megtette az első lépéseket ahhoz, hogy megvédje az országot a konfliktus hátrányos következményeitől. Úgy fogalmazott: a kedvezőtlen világgazdasági hatások már előtte is éreztették a hatásukat infláció formájában egész Európában, de ezt felerősítette most a fegyveres konfliktus.

Nekiláttunk annak, hogy megvédjük a magyarokat a hátrányos következményektől – benzinárstop, kamatstop, élelmiszerárstop , de most mindemellé a brüsszeli szankciós politika hatásaként brutális mértékű enerigaárrobbanás jövőképe robog felénk szédítő sebességgel

– jelentette ki Simicskó István. Ezzel kapcsolatban leszögezte: földrajzi helyzetéből adódóan Magyarország sokkal jobban függ az orosz importtól, mint sok nyugati állam, ezért most nagyon észnél kell lennünk, hogy csak olyan szankciókat támogassunk, amelyek nem teszik tönkre az egyre jobban működő gazdaságunkat.

Az oktatás, az egészségügy és a környezetvédelem kormányzati képviseletével kapcsolatban Simicskó István azt mondta, biztosak lehetünk abban, hogy rátermett szakemberek foglalkoznak majd az említett területekkel„ és ”kidolgozott tervek állnak rendelkezésre a további lépések megtételére.

A teljes interjút ITT olvashatják.

Korábban írtuk