Hirdetés

Anonymous a videó elején szóvá teszi, hogy a fővárosi politikusok mennyire mellébeszélnek, és sokan falaznak nekik, pláne a sajtóból.

– Hát persze, hiszen minden mindennel összefügg – mondja az álarcos, majd bemutat egy újabb hangfelvételt, amelyen Bajnai Gordon harcostársa, Gansperger Gyula baloldali üzletember beszélget ingatlanbefektetők képviselőivel.

– Ugye a Wallisnak voltam a vezérigazgatója, és ugye a szoci kormány alatt, és kértünk a szociktól, akkor még ők voltak az urak, egy dolgot, hogy azt intézzék el nekünk, mert különben nem tudtuk volna megcsinálni – mesélte Gansperger. – És mondták, hogy harminc millió forint. És akkor hát mondtam, hogy tessék elmenni a Tiborhoz, mert ő a tulajdonos, mi a f.sz közöm van nekem ehhez? Mondták, hogy nem-nem, te is ott fogsz ülni, mert a Tiborban nem bízunk. „Ha te megígéred nekünk, akkor meg fogjuk kapni”, mert egy olyan ember képviselte őket, akivel nagyon régóta jó viszonyban vagyok – mondta a baloldali üzletember.

Ezután Bajnai Gordon harcostársa – ahogy ő maga nevezte – a baloldal nemzetközi kapcsolatairól beszélt.

– Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak.

– Ez így van – erősíti meg egyik beszélgetőpartnere.

– Ugye, kik ezek az erők? Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így, a másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, ha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon, most a szónak nem a rossz értelmében véve, hanem ő az a volt miniszter, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel. Nyilván nem ilyen szinten, hogy nem a 007-es ügynökkel, hanem ezek mind elnökök, nem tudom, micsodák, megvan ennek a rendszere. Tehát azt gondolom, hogy mindene ennek a tábornak, akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön.

Gansperger Gyula és Bajnai Gordon az Anonymous által korábban közzétett képen…
Korábban írtuk

Gansperger Gyula ezek után a német baloldali Friedrich Ebert Alapítványt említi, amely korábban az ő lakását bérelte. Az üzletember állítása szerint „olyan büdzséjük van, hogy beszarsz”, és ezek segítenek baloldali megmondóembereket, akik „nem abból élnek, amit az ELTE-n keresnek oktatóként”, hanem közreműködnek az alapítvány rendezvényein, szerzői a kiadványaiknak.

– Te megnyitod a Magyar Narancs mérlegét, oda valahonnan jön a pénz, meg a Magyar Jeti Zrt., ami a 444 kiadója. – mondja Gansperger, majd Uj Péterről, a 444 főszerkesztőjéről így fogalmaz: – Ő a Sorosnál van, meg a Veres Tibinél, a wallisosnál. […] De a Gordon is nagyon jóban van az Uj Péterrel. 

Végül Anonymous azt mondja: bár Ganspergert a baloldaliak azonnal kitaszították maguk közül, valójában mélyen a rendszerük része volt és sok mindent pontosan ismer.

– De haladjunk csak szép sorjában! – zárul sejtelmesen a videó.