Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Fekete-Győr András duzzogva vette tudomásul, hogy vagy vár Lázár János személyes válaszára, vagy a a miniszter távollétében mást fogadhat el válaszadóként, de végül utóbbit választotta. Felszólalását azzal kezdte, hogy magát büszkén kihúzva elmondta, számára nyilvánvaló, hogy a tárcavezető megijedt tőle és azonnali kérdésétől, csak ezért nem ő a válaszadó.

Fekete-Győr András (Momentum) emlékeztetett arra, hogy a kormány a Fertő-tóhoz fejlesztést ígért, majd gigaberuházást kezdett, de egyikből sem lett semmi. Ötödik éve van lezárva a terület, eközben a környezetromboló beruházás két pert is elvesztett, a kormányzat mégis meghosszabbította az eredeti, természetromboló tervek engedélyét, „szállodaszörnnyel és műfűvel” – nehezményezte.

„Az eredeti megalomán betonpiramist fogják megépíteni?” – kérdezte.

Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) államtitkára elmondta, a háború és a szankciók miatt állt meg a Fertő-tavi beruházás, melynek célja, hogy a part adta lehetőségeket a magyar oldal, a Sopron környékiek is ki tudják használni. Sopron polgármesterével egyeztetve az ÉKM a közelmúltban megfogalmazta a projekt előrehaladását, ennek érdekében megtörtént a közbeszerzés kiírása – közölte.

Korábban írtuk

Fekete-Győr András viszontválaszában kiemelte: a Momentum Fertő-konzultációjának eredményei szerint az emberek nem „betonmonstrumot”, hanem zöldterületet akarnak a Fertő-tó mellett. Ágh Péter erre válaszul elmondta, a közbeszerzésben a hajó- és csónakkikötő, strand, vitorlásklub, út és parkoló, valamint öko- és szabadidőpark szerepel, nem épülnek tehát monstrumok.