Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív, illusztráció
Hirdetés

Láng Zsolt azt írta, hogy a kormány gazdaságvédő intézkedései mellett nélkülözhetetlen az önkormányzati szerepvállalás is, ezért a kormánypártok azt szorgalmazzák, hogy Budapest vezetése dolgozzon ki mentőprogramot a helyiségbérlettel rendelkező vállalkozásainak is.

A főpolgármesternek azt javasolják, hogy kezdje meg a konkrét tárgyalásokat a több mint száz érintett fővárosi bérlővel, és utasítsa a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatóját, hogy az összes fővárosi tulajdonú cégre tegye kötelezővé a bérlők segítését célzó szabályokat – olvasható a közleményben.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet, hogy a meghozott intézkedések jelen formájukban nem elégségesek, minden kis-és középvállalkozóra ki kell terjeszteni azokat, nem lehetetlenülhetnek el azok a vállalkozások sem, amelyek nem közvetlenül a fővárostól, hanem annak valamelyik cégétől bérlik helyiségüket.

Mindent meg kell tenni, minden nap dolgozni kell a járvány megfékezéséért, annak elmúltával pedig minél előbb újra kell indítani a „normális” életet, a lehető legtöbb munkahelyet és munkavállalót megmentve – fogalmazott Láng Zsolt.


Teljes a tanácstalanság és a káosz a fővárosi önkormányzat cégeiben azzal kapcsolatban, hogy milyen eljárást kövessenek a vállalkozóknak kiadott üzlethelyiségek bérleti díjával kapcsolatban – írta a Magyar Nemzet. A Karácsony Gergely vezette hivatal korábban azt jelentette be, hogy azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, akik a fővárostól bérelnek üzlethelyiséget, márciustól júniusig nem számláznak ki bérleti díjat. A baloldali főpolgármester azonban elmulasztott utasítást adni a fővárosi cégeknek a bérleti díjak elengedéséről, ezért a lap szerint teljesen rendezetlen helyzet alakult ki a vállalatoknál ebben a kérdésben. A teljes cikk itt olvasható.