Szabó Csaba közölte: látszik előremozdulás, vannak többletforrások Salgótarján költségvetésében, emelkedik a céltartalékok összege is, de vannak ellenérzéseik, strukturális problémáik, ezért nem tudtak egységesen szavazni a megyei jogú város idei büdzséjéről.

Hirdetés

Kifejtette: a 76,5 milliós fejlesztési csomag tartalmazza a közbiztonság javításáért három térfigyelő kamara elhelyezését, a közlekedés biztonságáért út- és lépcsőfelújítást, parkolóbővítést, fedett buszmegálló telepítését, játszótér körülkerítését, játszótér és park kialakítását, de javaslatot tettek a somlyói városrész fejlesztési koncepciójának kidolgozására is.

A fejlesztések a város több pontján valósulnak meg, a javaslatokat lakossági jelzések alapján tették, módosító indítványukat Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) polgármester befogadta, a közgyűlés megszavazta – mondta a frakcióvezető.

Fenyvesi Gábor képviselő, aki szóvá tette, hogy a Modern városok program fejlesztései megvalósultak, de azokkal a fejlesztésekkel, amelyeket az önkormányzatnak kellett koordinálnia, akadtak és akadnak problémák, közölte, hogy a frakcióból a három egyéni képviselő képviselő igennel, a listán mandátumot elnyert két képviselő pedig nemmel szavazott a költségvetésre.

Korábban írtuk

A város 21,8 milliárd forint főösszegű költségvetését 13 igen és 2 nem szavazattal fogadták el múlt csütörtökön. Tolnai Sándor képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke arról beszélt, igaz, hogy vannak megtakarítások, de a kormányzati intézkedések nagyobb hatással voltak a tavalyi évre. Ezek között említette az energiaárak vagy az iparűzésiadó-bevétel kiesésének kompenzálását, a rendkívüli kiegészítő támogatást.

Kedvezőnek nevezte az adóbevétel növekedését, azt is, hogy a 150 milliós céltartalék a korábbi évek összegének háromszorosa, és kiemelte, hogy az idei év finanszírozásához még kell hitel, de amíg ezt jó célokra fordítják, a frakció nem emel kifogást.