Fodor Gábor a 301-es parcellánál tartott ünnepi szónoklatát arra használta fel, hogy Orbán Viktort pocskondiázza.

A liberálisok vezetője október 23-i beszédében azt sérelmezte, hogy a liberálisokat sokan nem tekintik a nemzet részének. Ahogy általában minden rosszról, úgy erről is Orbán Viktor tehet természetesen. Kormányával

le akarták választani a baloldali és liberális rétegeket az 56-os forradalomról annak érdekében, hogy leválasszák a liberálisokat a nemzetről. Pedig szabadság nélkül nincs nemzet. És liberálisok nélkül sincs teljes nemzet. Valójában ez a Fidesz politikája 2002 óta. Akkor a választást elvesztő Orbán Viktor kijelentette, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Azóta minden erejével arra törekszik, hogy önmagát a nemzet, az ellenzéket, és különösen a liberálisokat az idegenek megtestesítőjének állítsa be.

– panaszolta Fodor Gábor, aki innen egy szempillantás alatt eljutott odáig, hogy Orbán Viktor 1848-at is elárulta. A Liberálisok vezetője haladó szellemű történelemszemléletét csodálhatjuk meg az alábbi gondolatmenetben:  

Ahogy 1849-ben, úgy 61 évvel ezelőtt, 1956-ban is Moszkva utasítására fojtották el a magyarországi szabadságtörekvéseket. Orbán Viktor nemcsak a jövőnket, de 1848 és 1956 hőseit is elárulta, amikor Európa-ellenes szövetséget kötött azzal a keleti hatalommal, amely a nyugati szövetségeseink ellen propagandaháborút, egyik szomszédunk ellen pedig területszerző háborút folytat.

Ha azt hiszi a kedves olvasó, hogy ezt már nem lehet fokozni, téved. Fodor Gábor megpendíti az unásig ismételt, sokszorosan megcáfolt, hazug összevetést is az ’56-os menekülteket befogadó kedves nyugatról és a mai szívtelen magyar kormányról:

’56-ban a magyarok abban reménykedtek, hogy Amerika beavatkozik és felveszi a küzdelmet a szovjet agresszorral. Mivel egy ilyen beavatkozás a világháború kitörését jelentette volna, Magyarországra további 30 év megszállás várt, itt állomásozó orosz csapatokkal. A Nyugat azzal tudott segíteni, hogy magyar menekültek százezreit fogadta be. És ezzel segített is. Ma más a helyzet.

Budapesten a 301-es parcellánál ünnepeltük az 1956-os forradalmat. Alább olvashatják az ott elmondott…

Gepostet von Fodor Gábor am Montag, 23. Oktober 2017

Beszéde további részében azt hangsúlyozta, élni kell a szavazás demokratikus jogával, hogy szembeszállhassanak a kiépülő zsarnoksággal. 

demokrata.hu