A 96 szavazókörből 95-ben végzett Dézsi Csaba András az első helyen. A részvételi arány 42,25 százalékos volt.

További eredmények: Balla Jenő (Összefogás Győrért) 2,17, Géber József (Mi Hazánk) 1.28, Hajnal János (független) 0,76, Kirchfeld Mária (független) 0,6 százalék.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba, archív

A Fidesz most jóval magabiztosabb győzelmet aratott, mint októberben: akkor Borkai Zsolt 44,3 százalékot (19 308 szavazat), az ellenzéki Glázer Tímea 42,8 százalékot (18 662 szavazat) kapott.

Hirdetés

„Köszönjük, Győr! Fölényesen győzött a Fidesz-KDNP jelöltje Győrben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik részt vettek az időközi polgármester-választáson és szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták. Gratulálunk Győr új polgármesterének, és jó munkát kívánunk neki” – írta közleményében a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség

Dézsi Csaba András sajtótájékoztatója:

Gepostet von Dr.Dézsi Csaba András am Sonntag, 26. Januar 2020

„– A Borkai Zsolt lemondása miatt kiírt időközi polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Dézsi Csaba András nyerte. Ez azt jelzi, hogy a szavazók megbocsátották a Borkai-ügyet, annak nincsen hosszútávú politikai hatása Győrben, egy megfelelő jelölttel simán tud nyerni a városban a jobboldal.
– Az elmúlt napokban az ellenzéki véleményformálók arról beszéltek, hogy szerintük a Fidesz-KDNP már annyira meggyengült, hogy nem tud győzni az időközi választásokon. A mai győri választás bebizonyította, hogy ezek az állítások nem igazak. A kormánypártok annak ellenére is toronymagasan vezetnek, hogy ciklus közepe van, amikor általában mélyponton szokott lenni a kormányzó erők támogatottsága.
– Orbán Viktor január eleji nemzetközi sajtótájékoztatója beindította a 2020-as esztendőt, kijelölte a legfontosabb napirendi témákat. Ezek között több olyan is volt, amellyel kihúzta az ellenzék méregfogát: beszélt többek között az egészségügyi fejlesztésekről, a szegénység felszámolásáról, a klímaváltozás elleni küzdelemről és a gazdasági növekedés fenntartásáról. Mindez azt mutatja, hogy a Fidesz gyorsan tud reagálni a változó politikai helyzetre, a társadalmi elvárásnak megfelelően viszonyul az újabbnál újabb kihívásokhoz.
– Természetesen a neheze még hátra van, hiszen 2020-ban számos szakpolitikai döntést kell meghozni, 2021 második felére pedig a Fidesznek és a kormánynak is készen kell állnia a 2022-es országgyűlési választásra. Bíztató jel, hogy a 2014-es és a 2018-as választás előtt ugyanebben az időszakban sokkal rosszabb volt a helyzet, alacsonyabb volt a Fidesz-KDNP támogatottsága. Minden esély meg van tehát a győzelemre!”
(Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, Facebook)