Kedd éjszaka, szerda hajnalra ismét migránslövöldözésekről számoltak be a szerb–magyar határ mentén élő lakosok a közösségi oldalakon. A szabadkai emberek azt írták, hogy ismét fegyverropogást lehetett hallani a város több pontján. A magyar határ közvetlen közelében fekvő Makkhetes Helyi Közösség területén is lövések voltak, illetve a határkerítés felé vezető másik út, a Szerb Sor környékéről is lövöldözést jelentettek.

Hirdetés

A helyi lakosok félnek, bejegyzéseikben pedig arra keresik a választ, hogy ki engedte meg az illegális bevándorlóknak, hogy állig felfegyverkezve, puskákkal és pisztolyokkal vonuljanak át Szerbián, majd induljanak Magyarország és az Európai Unió felé.

Eközben a helyzet egy jól jövedelmező üzletágat is kialakított az országban, sőt az egész Balkánon virágzik a migránsbiznisz. A szerb–magyar határ közelébe tömegesen szállítják az illegális bevándorlókat az embercsempészek.

A szerbiai hatóságok ugyan egyre többször tartanak migránsbegyűjtő akciókat, de a helyiek elmondása szerint mindez csak csepp a tengerben. A Szerbiai Rádió és Televízió stábja az egyik ilyen ellenőrzésre el is kísérte a hatóságokat. Az erről szóló riportban beszámolnak arról, hogy nem messze az úttól, a bokorban egy csendőrjárőr sátrat talál, benne pedig két migráns, élelmiszerekkel és minden olyan felszereléssel, ami az ételek elkészítéséhez szükséges. 

Korábban írtuk

A határ menti területeken sok a fegyveres migráns, ezért a járőröknek különösen óvatosnak kell lenniük. Az újvidéki csendőrkülönítmény tagjai minden délután járőröznek. Először a szabadkai belvárost és a forgalmas utcákat keresik fel, majd a falvakba mennek, ahol nem ritkák a bevándorlók közötti összecsapások.

Járőrözéseink során kiemelt figyelmet fordítunk a migránsokat szállító taxikra, a helyi utcákra is figyelünk, és ha nagyobb csoport migránst látunk, akkor átvizsgáljuk és ellenőrizzük őket. Amennyiben biztonsági szempontból úgy ítéljük meg, akkor a rendőrkapitányságra visszük őket, ha nem, akkor a táborba küldjük

– mondta az újvidéki csendőrség egyik tagja.

A hatósági akciókat a Magyar Nemzetnek is megerősítették a helyiek. Mint a lapnak névtelenül nyilatkozó szabadkai nő elmondta, folyamatosan látni a rendőrség, a csendőrség és a különleges egységek járműveit, amint a makkhetesi erdő felé mennek, de legalább annyi, sőt még több taxis is száguldozik a korábban békés városrész felé.

A taxik tele vannak migránsokkal. Szabadon viszik őket az erdő felé. Olyat is láttam már, hogy egymás után 8-9 jármű ment a magyar határ irányába. A kocsik tele voltak bevándorlókkal

− mondta a nő, aki azt is hozzátette, hogy általános a kiábrándultság a helyi lakosok körében. Mint fogalmazott, sajnos lassan már megszokják, hogy fegyverropogásra kelnek és fekszenek.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható a Magyar Nemzet honlapján.