Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Sára Botond kormánymegbízott nyilatkozik a közmédiának a fővárosi kormányhivatal parkolójában, a koronavírus elleni vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázison, a XIII. kerületi Teve utcában 2021. augusztus 11-én
Hirdetés

Sára Botond kormánymegbízott hangsúlyozta: augusztus 1. óta folyamatos a harmadik oltások felvétele; a mintegy 200 fővárosi idősotthon jelentős részébe már eljuttatták az oltóanyagot.

Az intézmények többségében meg tudják oldani a vakcina beadását, azokban a kisebb létesítményekben, ahol nincs saját orvos, a kormányhivatal szervezi meg az oltást – közölte a kormánymegbízott.

A mostani szállítás után a Pfizer, az AstraZeneca, a Sinopharm, a Janssen és a Moderna vakcinája érhető el – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy az idősotthonok lakóin kívül mindenkinek, aki elmúlt 18 éves és négy hónapnál régebben kapta meg a második adag vakcinát, rendelkezésre áll az oltás.

Korábban írtuk


A kezdeti öt kórházi oltópont helyett, már 13 oltópontot működtetnek városszerte és a háziorvosoknál is lehet igényelni a harmadik oltás beadását. Ugyanakkor zajlik még az első és második körös oltások beadása is – tette hozzá.

Sára Botond közölte: arra bíztatnak mindenkit, aki még egyáltalán nem kapott oltást, hogy igényelje a vakcinát, hiszen várható a járvány negyedik hulláma.

A harmadik oltás elsősorban az időseken kívül azoknak ajánlott, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek vagy akiknek az immunrendszere valamilyen okból legyengült – mondta.