A Magyar Nemzet információi szerint már több mint egy tucat tanút meghallgattak abban a nyomozásban, amelyet a jobbikos nemierőszak-botránnyal összefüggésben indított a rendőrség. Ismert, a Bors hónapokkal ezelőtt írta meg, hogy a Jobbik tavaly év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester bezárta egy szobába, majd megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György volt Jobbik-alelnök élettársát.

Hirdetés

Az eseményen történteket a lap információi szerint a pártvezetés megpróbálta eltussolni. Később kiderült, Földi Istvánról, Jakab Péter bukott pártelnök egykori szövetségeséről van szó, aki ugyanakkor tagadta az ellene felhozott vádakat és karaktergyilkosságról beszélt.

A Jobbik későbbi közleménye a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadta, csak azt, hogy megpróbálták volna elhallgatni az ügyet. Szilágyi György a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést, ők a dokumentumot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságnak küldték meg. A rendőrség ugyanakkor nem nemi erőszak kísérlete, hanem személyi szabadság megsértése bűntettének gyanújával indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen.

V. Anita, Szilágyi élettársa az ügyről korábban azt nyilatkozta, hogy becsalták egy szobába, rázárták az ajtót, majd Földi erőszakoskodni kezdett vele. Állítása szerint a párt befolyásos politikusa, Gyüre Csaba hallotta meg a segélykiáltását, és a segítségére sietett.

Korábban írtuk

A teljes cikk IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvasható.