Görögország is kerítéssel állítja meg az illegális migránsokat! Az ottani kormány még tavaly októberben jelentette be,…

Posted by Hidvéghi Balázs on Monday, June 21, 2021
Hirdetés

A görög kormány tavaly októberben jelentette be, hogy kerítést húz fel az Evros folyó mentén, a török határon. A legfrissebb hírek szerint már el is készült az öt méter magas fémkerítés, ami egyébként egy már létező, 10 km-es kerítés meghosszabbítása lesz. A görög hatóságok minden csúcstechnológiát bevetnek: kamerák, radarok, drónok, hangágyúk és mesterséges intelligencián alapuló elemzések segítik majd a határvédőket az illegális határátlépések megakadályozásában.

Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő rámutat: emlékezhetünk, amikor 2015-ben, a migrációs válság csúcsán, Magyarország épített határkerítést, a nemzetközi baloldal gyakorlatilag a fasizmus újraéledését vizionálta.

„Mindennek elmondtak minket azért, mert megvédtük hazánk és az Unió külső határát. Most érdekes módon nem jönnek szakmányban az elítélő nyilatkozatok Brüsszelből és nem tiltakoznak a Soros-féle álcivil szervezetek sem” – mondta el a képviselő.

„Ezért Gál Kinga képviselőtársammal, a Fideszes delegáció elnökével írásbeli kérdéssel fordulunk az Európai Bizottsághoz. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy elismerik-e a görög határkerítés hatékonyságát, és ha igen, megteszik-e ugyanezt a magyarral. Azt is tudni szeretnénk, hogy hozzájárultak-e a görög kerítésépítés költségeihez, és ha igen, terveznek-e hasonló hozzájárulást a magyar határzár költségeihez, ami szintén uniós külső határokat védi. Magyarország ugyanis nem fogadja el a kettős mércét. Várjuk a Bizottság válaszát!” – mondta el Hidvéghi.

Korábban írtuk