Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) úgy fogalmazott: „Borkai, Kaleta, Szájer – ez a Fidesz”. Szavai szerint a Szájer-ügy túlmutat az európai parlamenti (EP-) képviselő szexuális irányultságán, nem az a gond ugyanis, ha valaki homoszexuális, a gond azzal van, amit az EP-képviselő tett.

Hirdetés

Szájer József „pitiáner bűnözőként elmenekült” a helyszínről, nem vállalta be azonnal a következményeket – mondta, úgy értékelve: Szájer József hazudott a választóinak, a kormány pedig Európa szégyenpadjára ültette az országot, a kormány politikája hazugságból, gyűlöletkeltésből áll, és az alaptörvény is csak egy politikai termék.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt felelte: szomorúan látja, hogy a Jobbik nemcsak abban jár új utakat, hogy „Gyurcsány Ferenccel kívánkozik közös listára”, de Potocskáné Kőrösi Anita is a DK elnökétől vesz retorikai tanfolyamot. Közölte: szemben az ellenzék gyakorlatával mind a Borkai-, mind a Szájer-ügyben a felelősök vállalták tetteik következményeit, és visszavonultak a közéleti tevékenységtől.

A Kaleta-ügyről megjegyezte: Kaleta Gábor a Gyurcsány-kormányban nyolc éven át volt diplomata, „mi legfeljebb azt a hibát követtük el a konkrét esetben, hogy az összes olyan diplomatát, aki Gyurcsány Ferenc időszakában teljesített szolgálatot, nem távolítottuk el”.

Korábban írtuk