Fotó: képernyőkép, Facebook
Hirdetés

Az írás emlékeztet: a momentumos politikus családjához köthető Pannónia Nyomda Kft. is tagja annak a cégcsoportnak, amely „hologramtechnológiai fejlesztésekkel házalva, szisztematikusan összejátszva, gyanús körülmények között mintegy 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázatot nyert el.”

Budai Gyula három pályázatra hívta fel a Közbeszerzési Hatóság figyelmét.

„Mindhárom esetben felbukkant egy rejtélyes cseh gazdasági társaság, nevezetesen a Bergman and Mülstein Printing and Packaging machines s.r.o. A prágai székhelyű cég két alkalommal szerződött hologramnyomtató beszerzésére a Holotech Hungary Vizuáltechnológiai Fejlesztő és Gyártó Kft.-vel, egyszer pedig a Mondat Nyomdaipari és Szolgáltató Kft.-vel” – írja a Magyar Nemzet.

„Budai Gyula bejelentése azzal lehet összefüggésben, hogy – amint arról a Mediawork Hírcentruma beszámolt – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói a közelmúltban tovább bővítették a momentumos politikushoz is kapcsolható céghálót” – áll a cikkben.

Korábban írtuk

A gyanú szerint a már említett cseh vállalkozás közbeiktatásával körbeszámlázás történhetett, méghozzá éppen a Holotech Hungary és a Mondat Kft. közreműködésével.

A Mediaworks Hírcentrum információi szerint az adónyomozók megállapították, hogy a magyar vevő által kifizetett, összességében több mint egymilliárd forintos vételár maradéktalanul visszavándorolt a vevőhöz, vagyis a Holotech Hungary Kft.-hez.

„Az összeget egy szintén a céghálóhoz tartozó vállalkozás közbeiktatásával, részletekben adta vissza az eladó” – áll a cikkben.

Úgy értesültek, a NAV nyomozói ezen túlmenően megállapították azt is, hogy a cseh cég által kiállított ugyanazon sorszámú számlákat több uniós pályázathoz is felhasználták. Az adóhatóság a hírek szerint azt gyanítja, hogy a fent említett két eszköz beszerzése meg sem történt, illetve hogy a szereplők fiktív számlákat nyújtottak be.

A tisztánlátás érdekében a NAV kezdeményezte, hogy az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh vádhatósághoz” – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma. Hozzáteszik, az adónyomozók cseh banki adatokra, adóbevallásokra és különféle szerződésekre lennének kíváncsiak.

A teljes cikk ITT olvasható.

Az ügyben korábban megjelent írásokat ITT találja.