„Aztán meg persze ott van, hogy van egy közös életünk. Miénk, magyaroké. […] Meg hát ugye európaiaké” – tette hozzá a baloldal vezetője, elismerve, hogy ez a két szempont „sokszor konfliktusba kerül”.

Hirdetés

„Ha megtanulunk erről szépen beszélni, ha össze tudjuk egyeztetni ezeket a megfontolásokat, ha megértjük, hogy mikor melyik, hogyan, miért élvez elsőbbséget, akkor lesz tisztességes menekültpolitikája hazánknak és Európának. Eddig inkább egyoldalúság volt. De talán” – zárta (kissé furcsán) a bejegyzést Gyurcsány.

A Fidesz közleménye

Nem kérünk a baloldal bevándorláspárti politikájából – reagált Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésére a Fidesz.

A baloldal vezetője újra hitet tett a bevándorláspárti politika mellett. Brüsszel és a magyar baloldal továbbra is ösztönözni akarja a bevándorlást, nem pedig megállítani azt – írták a közleményben.

A baloldal bevándorláspárti politikája azonban veszélyeztetné Magyarország és a magyar emberek biztonságát – hívták fel a figyelmet.

A magyar emberek is többször elmondták a véleményüket erről – emlékeztettek.

Ezért a baloldali nyomásgyakorlás ellenére mi továbbra is kitartunk amellett, hogy Magyarország biztonsága érdekében a bevándorlást meg kell állítani, a határokat meg kell védeni, a kvótákra pedig nemet kell mondani – húzták alá.

Mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra! – zárul a közlemény.

OS

Mint ismert, a baloldal, személyesen Gyurcsány Ferenc is, 2015 óta számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ha rajta múlna, beengedné a migránsokat. A Gyurcsány-féle összefogás kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter is hasonlóan gondolkodik.

– Én azt szeretném, hogy ha Magyarországon, ahol már most is nagyon sok külföldön született ember él, mi az integrációban lépnénk előre, és gondoskodnánk arról, hogy ezek az emberek ugyanúgy, mint a 100-150-200-300 évvel ezelőtt Magyarországra beköltözött svábok, szászok, ukránok, ruszinok, tótok, vagyis szlovákok, románok, oláhok, szerbek, rácok, tehát ahogy ezeket az embereket tudtuk évtizedek, évszázadok alatt, generációk alatt integrálni, nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva – mondta a máig elérhető felvételen

Korábban írtuk

Ezzel összhangban nyilatkozott az egykori valóságshow-szereplő, Osváth Zsolt beszélgetős műsorában is, ahol azt mondta, nincs baja a migrációval.

– Én azt gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy azok az emberek, akik – mint a mi őseink – ideérkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, azok érezzék jól magukat. Ez a legfontosabb dolog. Váljanak magyarrá – közölte a YouTube-videóban.