Megkezdte a falujárást Gyurcsány Ferenc. Az első állomáson háromfajta pálinkával várták, a másodikon viszont füttyel. A Pest megyei Tápiógyörgyén 1200-1400 milliárd forintnyi uniós forrást költött el szóban a miniszterelnök. Gyurcsány azután kezdett az újabb országjárásba, hogy két közvéleménykutató intézet szerint is kritikus szintre, 15 százalékra süllyedt az MSZP népszerűsége a teljes lakosság körében.

Nemcsak a Köztársasági Őrezred készült fokozottan a miniszterelnöki falutúra első állomására, hanem Tápiógyörgye lakói is. Gyurcsány Ferenc a Pest megyei vidékfejlesztési irodák vezetőinek tartott beszédében 500-600 milliárd forintnyi uniós pénzt költött el mezőgazdaságra, ugyanennyit vidékfejlesztésre, 200 milliárdot pedig a kistérségek fejlesztésére ígért.

Az elmúlt hetekben a sajtó többször is beszámolt arról, hogy a helyben elkölthető uniós források elosztásából a szocialisták egyes kistérségekben kizárták az ellenzéket. A Heti Válasz pedig közölte az MSZP-hez kötődő vidékfejlesztési irodavezetők listáját. A lap olyan családot is talált, ahol a férj a kistérségi megbízott, a feleség pedig a vidékfejlesztési irodavezető.

Az agrártárca szakállamtitkára ezért legfeljebb a még el se fogadott köztisztasági csomag előírásai szerint világítaná át az irodavezetőket.

(hírTV)