A Magyar Nemzet szerint abban az évben Gyurcsány 1,2 milliárd forintnyi vagyont vont ki a cégből, majd évről évre újabb 2-300 milliót –, „és így szépen lassan ki is ürítette a vállalatot, amelyben mostanra mindent összevetve alig százmillió maradt. A korábbi szocialista miniszterelnök 2020-ban már csak 55 millió forintot tudott felvenni osztalékként.”

Hirdetés

A lap azt írja: az ellenzék vezetőjének legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint viszont a saját néven nyilvántartott értékpapírjainak értéke és a bankszámláin kezelt pénzösszegek nem nőttek jelentősen – összértékük idénre átlépte az egymilliárdos határt, amelyet tavaly megközelített –, „felmerül tehát a kérdés, hogy hol kering évek óta az említett, közel kétmilliárdos összeg”.

A Magyar Nemzet szerint Gyurcsány ingatlanba sem fektethette ezt a pénzt, hiszen az elmúlt öt évben készült vagyonnyilatkozataiból kiderül, „a portfóliójának ezen szegmensében nem történt változás, hosszú ideje tulajdonolja pápai lakását és kötcsei nyaralóját”. Eladósodottsága is csupán az éves törlesztőrészlettel csökkent, bár ez alól a lap szerint kivétel 2019, itt vélhetően a gyerekeknek vásárlandó lakások előlegének és foglalójának érdekében 150 millió forintnyi többlethitel jelent meg, ami 2020-ban újabb 65 millióval bővült.

„A különös ingatlanvásárlásnak az előlegét és foglalóját már 2019-ben letették, de még mindig nem történt meg a vásárlás” – teszik hozzá.

Korábban írtuk

Mint írják, bár Gyurcsány Ferenc 2016-ban a hiteleket leszámítva az ingatlanokon felül összesen 580 millió forintot tulajdonolt, „addigra ma ez »alig« karistolja a 800 millió forintot úgy, hogy közben kiürített egy többmilliárdos céget.

A lap szerint mivel a Gyurcsány család évente feltehetően nem közel négyszázmillió forintból fedezi mindennapi megélhetését, a maradék 1,9 milliárd forinttal kapcsolatban „az a kérdés adódik: kerülhetett-e belőle a DK környékére is”.

A teljes cikk itt olvasható.