Fotó: MTI/Kovács Attila, archív
Hirdetés

A kormány éjszakára akarja halasztani a kultúra szabadságáról szóló vitát – adott ki közleményt a Gyurcsány-párt.

Arra kérjük az ellenzéki pártokat, hogy akadályozzuk meg ezt közösen! – írják Gyurcsányék.

„Holnap tart vitát az Országgyűlés a Fidesz törvénymódosításáról, amellyel a kormány a kultúra, kiváltképp a színházak szabadságát szeretné megnyirbálni. A holnapi napirendet a Fidesz direkt telerakta más ügyekkel, sőt új pontként egy NATO-csúcsról való beszámolót is holnapra tett, hogy a színházak szabadságáról szóló vitát minél későbbre, lehetőleg estére vagy éjszakára halassza. Jól ismerjük már ezt, ugyanezt csinálták a rabszolgatörvénnyel is” – okoskodnak.

„A Demokratikus Koalíció arra kér minden ellenzéki pártot és képviselőt, hogy közösen akadályozzuk meg a színházakról szóló vita estére halasztását!” – kezdenek konspirációba a Bősz Anettel kiegészült Gyurcsány Ferencék.

„A DK képviselői ezért a holnapi ülésnapon csak az utolsó napirendi pontként szereplő, színházakat érintő vitánál fognak felszólalni, az előtte lévő más témákban nem – hogy ezzel is előrébb hozzuk a kultúra szabadságáról szóló vitát”

– ez a nagy terv.

„Arra kérünk minden ellenzéki pártot, hogy képviselőik is tegyék ugyanezt, akadályozzuk meg közösen, hogy a Fidesz az éj leple alatt zavarja le a gyalázatos törvénymódosításáról szóló vitát!” – zárul a zseniális haditerv ismertetése.