Az Európai Parlament (EP) a héten újra elítélte azokat az uniós forrásokkal történő visszaéléseket, melyek egyes tagállami vezetőkhöz, és más kormányzati tisztségviselőkhöz köthetők. A dokumentum kiemelte Magyarországot mint negatív példát – számol be lelkesen Rónai.

Hirdetés

Új etikai normák felállítását követeli az EP, hogy az állami szereplők családtagjai ne gazdagodhassanak a kisvállalkozások rovására. Az EP azt is kiemelte: ha egy politikus vagy családja EU-támogatás kedvezményezettje, akkor nem vehet részt a támogatások feltételeinek, az Unió költségvetésének elfogadásában. „Vagyis Orbánnak semmi keresnivalója sincs a jövő heti EU-csúcson. Maga helyett küldhetne valakit, aki nem a saját zsebére dolgozik. Már ha maradt még ilyen a Fideszben” – acsarkodik.

A DK-ban már régóta mondjuk, az uniós pénzcsapok elzárásával meg lehet állítani Orbánt – ábrándozik a Gyurcsány-párt politikusa. Ezért támogatunk minden javaslatot, amivel megakadályozhatjuk, hogy az uniós eurómilliárdok Orbán családjánál és haverjainál landoljanak – írja a hazánk feljelentgetésében élen járó politikai alakulat képviselője. „Ígérjük, tovább fogunk küzdeni azért, hogy az uniós támogatásokat közvetlenül az önkormányzatok és cégek kapják meg” – erősködik.

Elég volt abból, hogy Orbán az Uniót zsarolja, elég volt abból, hogy Orbán az elmúlt évek alatt eurómilliárdokat lopott össze közvetlen környezetének – zárul a közlemény.

Korábban írtuk