Fotó: MTI, Facebook, szerk.
Hirdetés

A Kúria a mai tárgyaláson helyt adott Deutsch Tamás alperes felülvizsgálati kérelmének és a felperes Altus Befektetési Zrt. keresetét teljes egészében elutasította, egyben a perben hozott első és a másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és megváltoztatta – írja Deutsch, akinek közleményét az alábbiakban szó szerint idézzük:

„Az Altus Befektetési Zrt. azt sérelmezte a keresetében, hogy a Deutsch Tamás által 2017. október 12. napján tartott sajtótájékoztatón elhangzottak nem feleltek meg a valóságnak és azok így sértik a jó hírnevét. 

A sérelmezett közlés az volt, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendelésből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott kölcsön Czeglédy Csabának.

A Kúria a döntésében kiemelte, hogy a Deutsch Tamás által elmondottak közérdeklődésre számot tartó témában hangoztak el, kritikai álláspontként, mely mondandó lényege az volt, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök családi cége európai uniós forrásokhoz jutott, majd kölcsönt adott Czeglédy Csabának, aki ellen a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kúria külön hangsúlyozta, hogy a közlés tényekből levont következtetés volt, miszerint Gyurcsány Ferenc családi érdekeltségébe tartozó cég juttatott kölcsönt Czeglédy Csabának.

A ténybeli alapok:

1. az Altus Zrt. kapott uniós megbízást

2. Altus Kft. adott kölcsönt

3. Mindkét cég Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára tulajdonában van

4. Mindkét cég ügyvezetője Gyurcsány Ferenc házastársa, Dobrev Klára

5. Gyurcsány Ferenc maga nyilatkozta, hogy „családi cége” adott kölcsönt Czeglédy Csabának

6. Ismert, hogy a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen.„

Tekintettel arra, hogy a Kúria Deutsch Tamás alperesnek adott igazat, így a jogerős ítélet alapján a korábban az Altus Befektetési Zrt.-nek kifizetett 500.000,- Ft sérelemdíj is visszajár Deutsch Tamásnak.”