A képviselő kitűzte az ingatlanra azt a kék szalagot, amit korábban Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje és Vajda Zoltán vitt neki a helyi Fidesz irodájához, arra kérve, hogy együtt lépjenek fel a korrupció ellen. A korábban állami tulajdonban lévő ingatlant több lépcsőben Csizmazia Ferenc helyi MSZP-s pártelnök magántulajdonába játszották át – írja cikkében a Magyar Nemzet.

Hirdetés

„Ahol a városházát nem tudták ellopni, ott a pártházat lopták el”

– fogalmazott az országgyűlési képviselő. Szatmáry Kristóf az ügy részleteivel kapcsolatban arról beszélt, hogy az Állami Vagyonkezelő valószínűleg már 2008-ban is jóval a piaci ár alatt adta el az MSZP-nek az ingatlant, amit ezután szintén pártpénzből, húszmillió forintért felújítottak, majd 2015-ben 16 millió forintért vásárolta meg Csizmazia Ferenc és családja az ingatlant.

Szatmáry Kristóf szerint azért is megdöbbentő az eset, mert a XVI. kerületben 16 éve nincsenek hatalmon a szocialisták, és nincs mit ellopniuk.

„De ha nem tudnak hatalomból lopni, akkor a pártvagyont sajátítják ki és teszik magánvagyonná”

– emelte ki. A képviselő szerint érdemes lenne jogászoknak vizsgálni az ügyet, mert valakinek a hűtlen kezelését biztosan felveti. „Ugyanakkor az a kérdés is felmerül, hogy hova tűnt a pénz, ugyanis a mai számok alapján 60-70 millió forint kárt okoztak a kerületieknek, ekkora összeggel csorbították meg a közös kasszát” – hangsúlyozta.

Az országgyűlési képviselő arra kérte a baloldaliakat, hogy akik állandóan korrupciót kiáltanak, azok előbb a saját házuk táján tegyenek rendet. A megkérdezett ingatlanbecslők véleménye szerint az ingatlan jelenleg több mint százmillió forintot ér – írja a Magyar Nemzet.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk