Hirdetés

Harangozó Tamás (MSZP) felidézte: a Fidesz-kormány alatt szabadon engedték az azeri „baltás gyilkost”, majd a „Fidesz-fülbevalós köztársasági elnök” kegyelemben részesítette a „terrorista Budaházyt” és a bicskei gyermekotthon pedofil vezetőjének segítőjét.

Ez a köztársasági elnök méltatlanná vált hivatala betöltésére – hangoztatta, feltéve a kérdést: mennyire keresztény és családbarát az a hatalom, amelyik ilyet tesz?

Átléphetetlen vörös vonalnak nevezte azt is, hogy „nem szórakozunk sem saját nemzetünk, sem szövetségeseink biztonságával.”

Korábban írtuk

Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon jelenleg veszélyhelyzet van, a NATO-nak egyre több kihívással kell szembenéznie, ennek tükrében a szövetségesi rendszerben részes államok, valamint Magyarország békéje és biztonsági elsőrendű kérdés.

Kocsis Máté: ha a svédeknek fontos a NATO-csatlakozás, akkor idejönnek

A Fidesz frakcióvezetője szerint a rendes parlamenti ülésszak elején sor kerülhet a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjára, de ehhez szükséges a két kormányfő budapesti találkozója.

Kocsis Máté hétfőn a közösségi oldalán azt írta, álláspontjuk szerint a rendes parlamenti ülésszaknak „mindjárt az elején” sor kerülhet a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjára, de ehhez szükséges a két miniszterelnök budapesti találkozója. „Ha a svédeknek fontos a csatlakozás, akkor idejönnek, ahogy Törökországba is elmentek” – fogalmazott bejegyzésében.

MTI

Szakértők szerint nem vitatott: a Svéd Királyság NATO-csatlakozása további, erős garanciákat jelenthetne a szövetséges államoknak – emelte ki.

Mennyire békepárti az a kormány, amely másfél éve akadályozza a hazánk békéjét és biztonságát garantáló katonai szövetség bővítését? – vetette fel, hozzátéve: a Fidesz-kormány 2022 júliusa óta nem hajlandó ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását, ehelyett „másfél éve össze-vissza hazudik”.

Feltette a kérdést: ha a magyar kormány valóban támogatja a csatlakozást, hol vannak most a miniszterek, államtitkárok? (Sopronbánfalván, kihelyezett kormányülésen, ahogyan arról már korábban is beszámolt mind, mind saját közösségi oldalukaikon a kormánytagok – a szerk.)

Az MSZP elkötelezett hazánk megvédése mellett, ezért továbbra is kezdeményezik, hogy a NATO-bővítése legyen napirenden – közölte Harangozó Tamás.