Harangozó Tamás (MSZP) is arról beszélt, hogy Orbán Viktor szerint a védekezés sikerét emberéletekben kell mérni, de a halálozásokat illetően Magyarország nagyon rosszul áll, vagyis tragikus kudarc a védekezés. Szerénységre és a kormány politikájának megváltoztatására lenne szükség – vélte.

Hirdetés

Kitért arra: a gyenge forint is sok problémát okoz az embereknek, át kellene gondolni a politikát ezen a területen is. Segítség nélkül nem bírják tovább a kis- és közepes vállalkozások sem, támogatni kellene ezt a szektort – érvelt.

Harangozó Tamás napirend előtti felszólalása a Parlamentben "Aktuális kérdésekről" címmel.

Harangozó Tamás napirend előtti felszólalása a Parlamentben "Aktuális kérdésekről" címmel.

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, March 22, 2021

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára felidézte: Magyarország történek egyik legsikertelenebb korszaka volt a Gyurcsány-kormány ideje, az akkori válságkezelésben csak elvettek a emberektől, sokakat nyomorúságba döntöttek.

Közölte: az ellenzéki képviselők felszólalásaikban más országokhoz hasonlították a magyarországi védekezést, olyan országokat hoztak fel példaként, amelyek rosszabbul állnak, mint Magyarország. Ráadásul az ellenzék nemrég még nyitást követelt, és akik most halálozási statisztikákat idéznek, korábban szabad utat engedtek volna a járványnak – tette hozzá.

Korábban írtuk