Hirdetés

Heteken keresztül cikkezett a baloldali média Rogán Antal feleségének családjáról és állítólagos nagyértékű földvásárlásáról negatív kontextusban. Úgy tűnik, fordulat következett be az ügyben.

És mekkora. Kiderült, hogy semmilyen kölcsönt nem nyújtott és hitelt sem folyósított a Budapest Bank Rogán Antal feleségének, akinek ezáltal semmilyen föld nem került a tulajdonába. A Magyar Nemzet tájékoztatása alapján a baloldalon sokat idézett szerződés soha nem ment teljesedésbe, a földhivatali nyilvántartás is cáfolja a propagandisták állításait. Az érintett baloldali médiumok hatalmasat buktak, nem voltak sem alaposak, sem körültekintőek.

Újabb álhírbotrány?

– Ez több annál… Rogán miniszter úr csattanós választ adott a baloldali propagandasajtó teljes vertikumának gyűlölködő dilettantizmusára, egyúttal akaratlanul is részesévé vált egy újabb Teller-levélhez hasonló baloldali sajtóbotránynak.  Akkor, annak volt – etikai és jogi – következménye Eötvös Pál, a Népszabadság akkori főszerkesztője vonatkozásában, őszintén remélem, hogy ennek is lesz folytatása és megfelelő súlyú következménye.

Korábban írtuk

Milyen következményekre gondol?

– A miniszter úr egyértelművé tette, hogy sem a felesége, sem a családja nem kívánnak közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket. Anélkül, hogy prejudikálnék, kijelenthetem, hogy általánosságban a hasonló ügyekben a töretlen bírói gyakorlat szankcionálja a személyiségi jogok, illetve a magánszféra aránytalan és indokolatlan megsértését, továbbá a hamis, valótlan tényállításokat is.