Fotó: koronavirus.gov.hu
Hirdetés

A kormányzati portálon azt írták: az elmúlt héten 18 078 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 005 399-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 80, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 966-ra emelkedett.

A gyógyultak száma 1 908 907, az aktív fertőzötteké 49 526.

Jelenleg 1501 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 2099-en vannak.

Azt írták, a fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, a múlt héthez viszonyítva azonban már csökkent. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – olvasható az oldalon.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

A kormányzati portálon felhívták a figyelmet arra, hogy aki Moderna vakcinával szeretné magát beoltatni, annak érdemes sietnie, mert már az utolsó adagokat kezdték el felhasználni az oltópontokon és a háziorvosoknál.

Magyarország az uniós beszerzés keretében 1,7 millió adag Moderna-oltóanyagot kapott, amelyből most az utolsó adagokat használják fel az oltásokra. Miután a Moderna elfogy háromféle oltóanyag marad az oltópontokon: Pfizer, Sinopharm és Janssen – írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

Korábban írtuk