Varga Zoltán (DK) az Európai Unió Bíróságának múlt heti döntése kapcsán azon véleményét hangoztatta, hogy „odaveszhet az uniós pénz”, Magyarország, az önkormányzatok, a vállalkozások nem juthatnak uniós pénzhez, ez pedig tragédia, amiért a kormánypárti képviselők fogják vállalni a felelősséget. Szerinte a bíróság döntése azt jelenti: az EU nem akarja, hogy az Orbán család és kiterjedt baráti köre, a Fidesz „hazahurcolja szakmányba a pénzt”.

Hirdetés

Véleménye szerint Orbán Viktor nem tud megváltozni, nem lehetséges, hogy „a hiéna egyszer csak vegetáriánus lesz”. Hozzátette: április 3-án a hatpárti ellenzéki koalíció esélyt kínál a változtatásra és „minden jóra fordulhat”. Az a tétje a választásnak, hogy Magyarország marad-e az unióban és jönnek-e a fejlesztési pénzek, ha marad Orbán, akkor nem – mondta.

Orbán Balázs: 2010 előtt az országnak járó források töredékét hívták csak le

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közölte, az európai uniós források nincsenek, nem voltak és nem is lesznek veszélyben, kivéve ha a baloldal hatalomra kerül. Hozzátette: 2010 előtt borzalmas volt a forrásfelhasználási rendszer, az országnak járó források töredékét tudták csak lehívni.

Elmondta, Brüsszelből most is folyamatosan érkeznek a kifizetések. Az uniós helyreállítási alappal kapcsolatban valóban van egy politikai vita: Brüsszel támadja a gyermekvédelmi törvényt, a családvédelmi intézkedéseket és az illegális migráció elleni fellépést, ezt pedig a magyar kormány felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja – közölte.

Korábban írtuk

Az államtitkár a politikai fantazmagória terepének minősítette azt, hogy Magyarország kilép az unióból. Felidézte: egyetlen párt kampányolt az unióból történő kilépéssel, a Jobbik, amely ma a DK politikai szövetségese.