Tovább csökkenhet a létszám a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó csatornánál: a Demokrata úgy értesült, Nagy Antal Zsolt főrendező március közepi távozása után a HírTV műszaki csapatának tucatnyi tagja döntött a felmondás mellett. A Magyar Nemzetnél sincs nyugalom, akár harminc–negyven fő is távozhat lapunk a médiacsoport egyik munkatársától kapott információi szerint.Úgy tudjuk viszont, hogy a vezetés megpróbálja menteni, ami menthető: állítólag megkeresték a Célpont stábját, hogy mégis folytassák a munkát. Ám nem valószínű, hogy Losonczi Kata, Kunfalvi Nóra, Bohár Dániel és Kisberk Szabolcs visszatérne a Hír Televízióhoz. Losonczi Kata február végi felmondásuk óta a Demokrata március 25-én, szerdán megjelent számában beszélt először beszélt a távozásuk körülményeiről.

Mint ismert, február elején felmondott a HírTV, a Magyar Nemzet, az mno.hu és a Lánchíd Rádió több vezetője, Liszkay Gábor, Szikszai Péter, Gajdics Ottó, Élő Gábor és Csermely Péter is. Távozásukat lelkiismereti okokkal indokolták – lapunk már akkor úgy értesült, hogy döntésük hátterében az állt, a tulajdonos száznyolcvan fokos politikai fordulatot várt volna el a médiacsoport orgánumaitól.

Azóta a jó néhány munkatárs a távozás mellett döntött. A célpontosok mellett nincs már a televíziónál a műsorvezetők közül Kovács Andrea sem, míg Szabó Anett felmondását tölti. Több mint egy évtized után távozott a HírTV-től Rákóczi Péter, a hírmagazinok és háttérműsorok főszerkesztője, s felmondott Csapó Gábor kameramann is, aki az indulás óta dolgozott a tévénél

Ami a Magyar Nemzetet illeti, a múlt héten kilencen álltak fel: Lóczi János kiadóigazgató mellett Swendt Pál, Borsodi Attila és Bákonyi Ádám, a napilap belpolitikai rovatának három újságírója, Jámbor Gyula, a gazdasági rovat munkatársa, Imrik László vezető tördelő-helyettes és egy kollégája, valamint Nádai László és Hangya Éva olvasószerkesztők.

demokrata.hu

A Losonczi Katával készült interjú teljes terjedelmében ide kattintva olvasható