Hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott, hogy a 2023. év Európának háborúkat, migrációt, vele terrorveszélyt és robbanásközeli társadalmi feszültségeket hozott. Mint mondta, a háborúpárti politika, a „vég nélküli fegyverszállítás”, a „bátorított és finanszírozott migráció”, a bevándorlással megjelenő társadalmi feszültségek, a biztonsági kockázat és a terrorveszély mind olyan rossz döntés, amely Magyarországot is érinti.

Nem veszünk részt a háborúban, de felkészülünk Magyarország és a magyar emberek védelmére – hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: a veszélyek korában „nem tehetjük fel a kezünket”.

Korábban írtuk

Magyarország békéjéért és biztonságáért meg kell erősíteni az ország védelmi képességét – emelte ki. Mint mondta, ennek része a modern high-tech, a fiatalos haderő építése, a toborzás, a katonák kiképzésének fejlesztése, az anyagi megbecsülés és a legmodernebb eszközök biztosítása. Hozzátette, hogy folytatják a hazai védelmi ipar fejlesztését és a „védelmi ipari térképre egyre több város kerül fel”. Erre példaként említette Győrt, Gyulát, Kaposvárt, Várpalotát és Zalaegerszeget.

Szólt arról is, hogy „megvédjük a szuverenitásunkat azoktól, akik azt várják, hogy adjuk át nekik a döntéseket a magyarok sorsa felett”. Kijelentette, hogy „megvédjük határainkat és városainkat a bevándorlástól, bármilyen büntetéssel is fenyegetnek minket”.

„Nekünk jó döntéseket kell hoznunk és erősödnünk kell, mert a békéhez erő kell” – zárta nyilatkozatát a honvédelmi miniszter.