Hirdetés

Palóc André rámutatott: a középhatalmi státusz gazdasági viszonylatban értelmezhető. Mint elmondta, Magyarország az EU-s átlaghoz képest 10 százalékpontot erősödött 2010 után, ami azonban még nem elég ahhoz, hogy a fejlett gazdaságok közé tartozzon. A Századvég vezető elemzője kifejtette, a régióban a hasonló gazdasági fejlettséggel rendelkező országok közül Csehország még előttünk van, Szerbiát, Romániát és Bulgáriát viszont már „messze leköröztük”. Hangsúlyozta azonban, hogy Ausztria szintjének elérése távoli cél.

Horn Gábor kifejtette: Magyarország az Európai Unión belül közepesen fejlett országnak számít. A Republikon Alapítvány elnöke úgy véli, nincs esély arra, hogy a következő évtizedben utolérjük a nyugati országokat. A korábbi liberális politikus szerint az infláció szintjét tekintve hazánk áll az egyik legrosszabb helyen az európai közösségben. Horn Gábor úgy vélekedett, hogy a kilencvenes évektől egészen 2006-ig Magyarország mintaország volt Közép-Európában: „a regionális elfogadottsága, gazdasági és társadalmi helyzete” alapján számított annak.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, az adás felvételét pedig a fenti videóban nézhetik meg.

Korábban írtuk