Fotó: MTI/Illyés Tibor
Philipp Harmer, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács alelnöke, Habsburg-Lotharingia Károly fõherceg, a világkiállítás fõvédnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelõs kormánybiztos (b-j) a nemzeti színû szalag átvágásával megnyitja az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én.
Hirdetés

A mise után felavatták a szarvasagancsokból készült, bőgő szarvasbikát ábrázoló Totem szobrot, amely a kiállítás központi helyszínén, a bejáratnál fogadja a látogatókat.

A háromhetes programsorozaton 100 országból legalább egymillió látogatóra számítanak a szervezők.

A hétvége kiemelt rendezvényeként kutyás és lovasprogramokat, solymász- és íjászbemutatót, vadászkürt-bajnokságot tartanak, délutánonként pedig koncerteket szerveznek.

A hétvégén a főváros mellett lesznek programok Keszthelyen, Hatvanban, Gödöllőn és Vásárosnaményban is.

Korábban írtuk

Több mint 1900, magyar vadászok által jegyzett trófeát állítanak ki az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás Trófeacsarnokában – mondta Bors Richárd, a kiállítás szakmai igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakmai igazgató a rendezvény üzeneteként azt fogalmazta meg: „nemcsak a vadász, hanem az ember is egy a természettel”.

Itt most az a célunk, hogy megmutassuk a vadászat szemszögén keresztül a fenntartható vadgazdálkodást és vadászatot a laikusok számára – fogalmazott Bors Richárd.

Közlése szerint a hazai állatfajok mellett egzotikus vadászatokból származó trófeákkal is találkozhatnak a látogatók.

Elmondta azt is, a kiállítás másik hét csarnokában is nagyon sok látnivaló van: kialakítottak például egy egymillió literes akváriumot, amelyben egy ritkán látható óriás méretű viza is úszkál; bemutatkoznak a hagyományos vadászati technikák, és minden hétvégén lovasbemutatót tartanak a Kincsem parkban.

Hangsúlyt kap a gasztronómia is a rendezvényen, megkóstolhatók különböző hal- és vadételek – tette hozzá.