Fotó: Facebook/Novák Katalin
Novák Katalin köztársasági elnök Ibolya Tibort nevezte ki a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesévé
Hirdetés

Azt írták: Polt Péter legfőbb ügyész javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök július 8-ai hatállyal, határozatlan időre kinevezte Ibolya Tibort a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesévé. Belovics Ervin eddigi büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes pedig főtitkárként dolgozik tovább.

Hozzátették: Ibolya Tibor 1994 óta tagja az ügyészségnek, végigjárta az ügyészségi ranglétrát a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnél töltött fogalmazói évektől a fővárosi főügyészi pozícióig. Az utóbbi tisztséget 2012-től töltötte be.

Belovics Ervin huszonkét éven át volt a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese, „65. életévének betöltése miatt most át kell adnia a stafétabotot” – írták. Belovics Ervin péntektől főtitkárként dolgozik tovább.

A közlemény szerint Polt Péter legfőbb ügyész kibővített vezetői értekezleten ismertette a köztársasági elnök döntését, méltatta Belovics Ervin leköszönő és Ibolya Tibor új büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes munkáját.

Közölték azt is, hogy a legfőbb ügyész Szalóki Zoltán eddigi Heves megyei főügyészt bízta meg a Fővárosi Főügyészség vezetésével.

Korábban írtuk