Hirdetés

Babarc

Polgármestert választanak a Baranya megyei Babarcon vasárnap.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a tisztségért egyedüliként Hárich József független jelölt indul, rá a Mohácstól nyugatra fekvő község 592 választópolgára egy szavazókörben voksolhat.

Az időközi választásra azért van szükség, mert a korábbi független településvezető, a községet évtizedeken át irányító Pécsi Sándor nyugdíjba vonulása miatt szeptemberben lemondott posztjáról.

Korábban írtuk

Kenderes

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen vasárnap. Az időközi választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület feloszlott.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján szereplő információk szerint a polgármesteri tisztségért négy jelölt indul: Barabásné Forgács Edit a Fidesz-KDNP színeiben, valamint Bogdán Péter Szabolcs, Horváth Ferenc József és Szabó Csaba; ők mindhárman függetlenek.
A hat képviselői helyet huszonegy jelölt – köztük Szabó Csaba, aki a polgármesteri tisztségre is pályázik – szeretné betölteni.

Siójut

Polgármestert és képviselőket választanak a Somogy megyei Siójuton vasárnap.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a polgármesteri posztért Balassáné Ujvári Zsuzsanna és Krisztin Endre verseng, a négy képviselői helyre öten pályáznak, mindannyian függetlenek.

A Siófokhoz közeli község 544 választópolgára egy szavazókörben voksolhat a képviselő-testület feloszlása miatt kiírt választáson.