– Magyarország polgárai hét héttel a parlamenti választások után a tegnapi napon ismét véleményt mondtak. Május 25-én az európai parlamenti választáson a magyarok egyszerre mondtak nemet és igent. Nemet mondtak a szélsőséges politikai megnyilvánulásokra és stílusra, és igent mondtak a magyar nemzeti érdekek egységes, határozott képviseletére – fogalmazott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, hétfői napirend előtti felszólalásában.

A kormánypárti politikus az előző gondolat kapcsán hangsúlyozta, a magyar emberek nemet mondtak arra a szélsőségre, amelyik „a magyar nemzeti érdekek feladását hirdette és Európai Egyesült Államokat szorgalmaz az önálló és független Magyarország helyett”, hiszen, mint kifejtette, a választók kevesebb mint 10 százaléka gondolta úgy, hogy számukra járható utat jelentene ez az alternatíva.

Rogán Antal kiemelte, a magyarok nemet mondtak arra a szélsőséges gondolatra is, amelyik „Magyarországnak az Európai Unióból való kilépésével játszadozik és ezáltal veszélyezteti a magyar munkahelyeket, a magyar családok érdekeit, a Magyarországnak járó fejlesztési forrásokat”.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője szerint a magyar választók legfontosabb üzenete – amiért a Fidesz-KDNP arányosan több szavazatot kapott, mint a legutóbbi parlamenti választáson – az, hogy „számukra a piros-fehér-zöld az első”. Egyértelműen megüzenték azt, hogy Magyarország minden politikai erejétől a magyar érdekek egységes képviseletét várják el, pártpolitikai hovatartozástól függetlenül – szögezte le Rogán Antal.

Ebben a házban közösen döntjük el, hogy melyek Magyarország legfontosabb érdekei, amelyek mellett a magyar határokon kívül, a belpolitikai vitákat félretéve, közösen és egységesen kell kiállnunk – mondta a fideszes politikus. Úgy fogalmazott: „most van egy olyan pillanat, amikor félretehetjük az ezzel kapcsolatos múltbéli vitákat”.

Rogán Antal arra kérte az ülésteremben jelenlévőket, hogy a saját színeikben jelölt európai parlamenti képviselőket győzzék meg arról, hogy „Brüsszelbe nem a belpolitikai vitákat kell kivinni, hanem a magyar érdekeket kell egységesen képviselni.”

A Fidesz frakcióvezetője arra is rámutatott, „a magyar polgárok azt szeretnék, hogy egységesen védjük Brüsszelben a magyar érdekeket, függetlenül attól, hogy a 21 magyar európai parlamenti képviselőből kit, melyik párt delegált”.

– A magyar választók azt kérik, hogy mindannyian egységesen álljunk ki a rezsicsökkentés mellett, mert az fontos a magyar családoknak. Azt kérik, hogy egységesen képviseljük Magyarország érdekeit az Európai Parlamentben. Azt várják el, hogy együtt védjük meg a magyar földet, és ha szükség van méltányos közteherviselésre a magyar költségvetés és a magyar családok érdekében, akkor a multinacionális érdekek helyett minden alkalommal a magyar érdek mellett álljunk ki – emelte ki Rogán Antal, hozzátéve, a Fidesz-KDNP politikusai továbbra is ezt fogják tenni. – Egységesen, mindig csak a magyar érdeket fogjuk képviselni és mindig arra fogunk törekedni, hogy semmilyen belpolitikai vitát az Európai Parlamentbe ne vigyünk – zárta szavait a frakcióvezető.

(fidesz.hu)

Az EP-választáson a Fidesz-KDNP 52 százalékot, a Jobbik 14 százalékot, az MSZP 11 százalékot, a DK 9 százalékot, az Együtt-PM 6 százalékot, az LMP 5 százalékot szerzett. Így a Fidesz 12, a Jobbik 3, az MSZP és a DK 2-2, az Együtt-PM és az LMP 1-1 EP-képviselőt küldhet Brüsszelbe.