Fotó: Bődey János // Index
Bodolai László (sárga pólóban)
Hirdetés

„Úgy esett szét, hogy nem kellett belenyúlniuk, röhögnek a markukba” – mondta, hozzátéve, teljesen elképzelhetetlen, hogy a Fidesz keze van az Index szétesésében, amit az is alátámaszt, hogy Gerényi Gábor még azelőtt lemondott a reformtervekről, hogy kikerült volna az Index oldalára a szerkesztőségi függetlenség veszélybe kerülését jelző barométer. Úgy véli, a szerkesztőség „bedobta az all in-t”, holott nem volt miért.

Bodolai László szerint a szerkesztőség a bázisdemokrácia alapjain működik, nehezen visel bármilyen beleszólást a saját ügyeibe akkor is, ha olyan reformokról van szó, amelyek a működőképességet biztosítják.

„Törzsi alapon ment a felelősségi rendszer, volt, akinek nagyobb hibát is elnéztek, másokat kisebbekért is letoltak, nehezen fogadták be a külsősöket. Önjáró, kreatív szerkesztőség volt, de a negatív visszacsatolásokat nehezen viselték” – idézte Bodolai Lászlót a Magyar Hang.

Közben a Magyar Nemzet arról ír: az Index körüli történésekkel kapcsolatban üzleti titok megsértése bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a IX. kerületi ügyészségen Tényi István. A közérdekű bejelentéseiről ismert közéleti szereplő a feljelentését több sajtóhírre alapozta.

Egy múlt héten nyilvánosságra került internetes bejegyzésben Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője súlyos kijelentéseket tett az elküldött főszerkesztőről, Dull Szabolcsról, akiről azt írta: „befutott több olyan infó, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása.” Ráadásul a piaci rivális 24.hu neki címzett újságírói kérdéseiben szembesült olyan, üzleti titkokat rejtő információkkal, amik az igazgatósági ülésen hangoztak el, illetve amiket Bodolai személyesen Dull Szabolcsnak mondott el.

„Az Origo pedig arról írt, hogy Dull az elmúlt időszakban rendszeresen hívta a Gyurcsány család tulajdonában lévő Altus egyik számát, amelyen Dobrev Klárával egyeztetett. Bodolai szerint Dull már egy hónappal korábban tudott az úgynevezett Gerényi-tervről is, amely az Index átalakítását vetette fel” – áll a Magyar Nemzet cikkében. „Beadványában Tényi István kifejtette: bizonyítottság esetén az ügyben felmerülhet az üzleti titok megsértése bűntett gyanúja, egyúttal indítványozta, hogy az ügyben a tényállás tisztázása érdekében az ügyészség rendeljen el feljelentés-kiegészítést, s szükség esetén rendeljék el a nyomozás megindítását” – teszi hozzá a napilap.

Korábban írtuk