Fotó: Index/Bődey János

Szeptember 5-én, a jótékonyság világnapján megnyílt a Jószolgálat-díj 2018/19-es, új évada.

Fotó: Index/Bődey János

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létrehozott elismerés a példaértékű cselekedeteket helyezi fókuszba, a szociális munkásokra, önkéntes segítőkre, szervezetekre és közösségekre vonatkozó jelöléseket 2018. november 30-ig várják joszolgalatdij.hu/jeloles internetes oldalon, a nyerteseket a hét nagy magyarországi segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri választja ki.

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében tartott megnyitón a szervezők a 2018-as év díjazottjaival és pártfogoltjaikkal közösen indították el az új jelölési időszakot, illetve felhívták a figyelmet arra a szabadtéri kiállításra, ami szeptembertől várja az érdeklődőket Budapest belvárosában. Az idei év díjazottjainak portréiból összeállított tárlat októberig látható a Március 15. téren, majd a vidéki városok főterein mutatkozik be.

Az ezúttal is a cselekvő szeretetre koncentráló 2018/19-es évad nagykövetei: Balla Eszter, színművész és Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, irodalomtörténész, akik a civil életükben is elkötelezettek a rászorulók iránti segítségnyújtás iránt.