Műtermi fotósorozat készült, amelynek célja a Mountainbike Challenege népszerűsítése. A felkért versenyzők örömmel mondtak igent a hívó szóra és önzetlenül vállalták a szereplést, hogy így segítsék az új, aluról jövő, nem üzleti alapokra épülő montis sorozat népszerűsítését.

A fotózásra nem kizárólag top versenyzők kerültek meghívásra, hiszen a Mountainbike Challenege sorozat is sokkal szélesebb réteget szólít meg és célja a teljesítményorientált bringások mellett az amatőrök, valamint a hegyikerékpár sport iránt még csak érdeklődők figyelmének is a felkeltése.

Ennek szellemében, hazánk egyik legismertebb bringása Buruczki Szilárd sokszoros magyar bajnok mellett ismert és kevésbé ismert versenyzők sorakoztak fel, akikben közös a hegyikerékpár sport szeretete. A sokszínű társaság jól reprezentálja a Mountainbike Challenege versenyeinek változatosságát, ahol öt hónapon át, öt különböző jellegű kihívás várja az érdeklődőket.

A sorozat május 15-én veszi kezdetét egy 10 órás versennyel, ahol az egyéni és páros indulók mellett négy fős csapatok is rajthoz állhatnak. A nyár folyamán Vértesbogláron (MTB Piknik) és Erdőbényén (Drótszamár Fesztivál) folytatódik a sor, majd augusztusban szállhatnak alá a versenyzők Budapest sötét alagútrendszerébe (Underworld Kupa), hogy végül egy szeptemberi hegyi időfutammal (Fehérkő-lápa Hillclimb) záródjon a kihívások sora. A versenysorozat mind az öt futamán rajhoz állók a helyezésüktől függetlenül értékes díjazásra számíthatnak.

A fotózás koncepciója szerint minden bringás egy-egy rendezvény arcává vált és az adott eseményre jellemző tárgyal állt modellt, így került Pálmai Zsolt kezébe egy falióra, Búr Zsolt karjára piknikes kosár. Cser Gábor borral, Burucszki Szilárd ásóval, Tóth András pedig hegymászó kötéllel állt az fényképezőgép elé.