Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára kedden ismét a rezsicsökkentés ellen érvelt, miközben a valóságtól elrugaszkodott rémhírekkel állt elő az ATV-ben – írja a Magyar Nemzet. A műsorban a hazai gázellátás helyzetét taglalták, kételkedve abban, hogy lesz-e elegendő mennyiség a fűtési szezonban. „Tehát mi az igazság? Vagy most ténylegesen, akkor ez most két hónap, hat hónap, egy hónap, mi lesz itt télen?”– tette fel a kérdést Horn Gábor. A Republikon Intézet vezetője ezután azt kezdte fejtegetni, hogy az 1960-as években télen előfordult „szénszünet” az iskolákban, mert Magyarországon nem volt elegendő mennyiségű tüzelőanyag a fűtéshez. – Én nem tartom egyáltalán kizártnak, hogy ez például be fog következni, de a miniszter azt mondta, hogy ez biztos, hogy nem – fűzte hozzá egyből a cáfolatot is.

Hirdetés

Később a műsorban a rezsicsökkentést kritizálta a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára. „Most látszik, hogy milyen baromi káros volt, már elnézést, ez az egész rezsicsökkentés, mert azok a folyamatok, amiket most hiányolunk azzal, hogy mesterségesen olcsóvá tették, ami egyébként időnként drágább volt, mint máshol az energiahordozókat Magyarországon. Azoknak a lépéseknek még a lehetőségét – nem, hogy a kényszerét – se hozta elő, amivel most küszködik Magyarország nagy része” – fogalmazott Horn Gábor.

Nem ez az első alkalom, hogy a volt SZDSZ-es politikus támadja a rezsicsökkentést és általában a hatósági árakat. Az N1TV május 28-i adásában a benzinár-szabályozás kapcsán hitet tett a piac mindenhatósága mellett is, azt fejtegetve, hogy ő egyébként piaci fundamentalista, és azt gondolja, hogy a piacnál nincs jobb dolog a világon, ezért az ársapkához hasonló közvetlen állami beavatkozást elfogadhatatlannak tartja.

Júliusban a Republikon Intézet Facebook-oldalán arról írt, hogy szerinte „eljött az igazság pillanata, összeomlott, aminek össze kellett omlani, lelepleződött a határtalan, közpénzből tákolt hazugság: nem tartható tovább a rezsicsökkentés.” Horn szerint Orbán Viktor felszámolja „a Föld talán legigazságtalanabb támogatási rendszerét.”

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!