Bár elsőként egy kávéházi vagy punkegyüttesben gondolkozott, miután Szikora Róbert kilépett a Hungária zenekarból, mégis a teljesen új, Csikidam stílusra épülő R-Go született meg.

Az idén harmincöt éves együttes énekes-frontemberével beszélgettünk Szent Erzsébetről, a becsukható ajtókról és arról, mitől függ a gerinc hajlékonysága.

Az aranykor krónikája

A jelenben élve, ahhoz kötődve éppolyan nehéz meglátni a történelmet, mintha valaki a falhoz tapadva próbálná látókörébe fogni a Parlamentet. Ám ahogy térben hátralépve megmutatkozik előttünk az impozáns épület, az időben távolodva rálátást nyerünk a történelmünkre is. Sorozatunk első részében az újjászülető Budapestről olvashatnak.

A biztonság a legfontosabb

Nem árulunk zsákbamacskát: azoknak a szervezeteknek a működését, amelyeket Soros György finanszíroz, és nyilvánvalóan a bevándorlást segítik elő Magyarországon, jogállami keretek között meg akarjuk nehezíteni – mondta a Demokratának Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, akit a kormánypártok a budapesti 1-es választókerületben indítanak áprilisban. A politikus szerint a mostani választások tétje elsősorban az, hogy nemzeti vagy bevándorláspárti kormánya lesz-e Magyarországnak.

Magyarságból jeles

Hányatott történelmünk okán világnemzet lettünk. Dél-Afrikától Alaszkáig országok tucatjaiban élnek magyar közösségek, tagjaik komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy fenntartsák hétvégi iskoláikat, gyermekeik, unokáik megőrizzék nemzeti identitásukat. Az iskolákban tanítók képzését a Balassi Intézet szervezi. Idén harmincan érkeztek Budapestre, hogy első kézből kapjanak főként módszertani ismereteket hazai pedagógusoktól.

A Demokrata legfrissebb száma február 7-től kapható az újságárusoknál.